Tuin laten betegelen door vakman

Schakel een vakman in voor het betegelen van je tuin
Je wilt je tuin laten betegelen? Neem dan zeker contact op met een specialist als Hoveniersbedrijf de Colm. Een tuin op een professionele manier laten betegelen gaat je veel plezier opleveren. Wil je alleen een tuinpad of een terras laten bestraten? Of gaat het om je hele tuin? De mogelijkheden zijn in alle gevallen eindeloos. Er zijn mensen die dit werk zelf ter hand nemen. Toch kleven daar een aantal nadelen aan. De tuin bestraten is een zwaar werk. Ook is het bij de tuin laten bestraten belangrijk dat de tegels er strak bij liggen en dat ze niet na verloop van tijd gaan verzakken.

Kosten afhankelijk van diverse factoren
Hoeveel je moet begroten voor het laten bestraten van je tuin is afhankelijk van meerdere factoren. Welke bestrating wil je het liefst? Kies je voor grind, dan ben je vrij goedkoop uit. Neem je bijvoorbeeld een mooie natuursteen, dan betaal je een stuk meer. Ook het legverband is van belang als het gaat om de kosten. Er zijn allerlei lastige patronen mogelijk. De uitstraling is dan fantastisch, maar je betaalt natuurlijk wel meer. Kies je voor halfsteensverband, dan heb je te maken met een lager tarief.

Voordelen tuin laten betegelen
Je hebt vast je eigen redenen waarom je de tuin laat bestraten. Een groot voordeel is in ieder geval dat je weinig onderhoud hebt. Wellicht heb je geen groene vingers of je hebt geen tijd voor veel uurtjes in de tuin klussen. Het enige wat je moet doen is wat groene aanslag verwijderen in het voorjaar. Soms krijg je ook onkruid tussen de tegels. Dit is echter snel te verwijderen met een handig krabbertje. Een ander voordeel van de tuin betegelen is dat je heel snel een eigen sfeer creëert. Ook is het vrij gemakkelijk om de uitstraling regelmatig te veranderen. Vind jij het fantastisch om na werktijd te genieten in Mediterrane sferen? Dan zou je kunnen kiezen voor natuurstenen in een lichte kleur. Ook zijn er allerlei planten die mooi bij dit tuinbeeld passen. Houd je meer van een moderne en strakke tuininrichting, dan is er ook heel veel keus in tuintegels. Denk bijvoorbeeld aan vrij grote donkere tegels. Een betegelde tuin is verder ook een heel geschikte ondergrond voor een terras.

Plan van aanpak
Wordt jouw tuin betegeld, dan zal de professional eerst eventueel beginnen met ophogen. Soms is het ook nodig om worteldoek te plaatsen. Daarna wordt er geëgaliseerd. Dan komt het echte werk en worden de tegels geplaatst. Als laatste strooit de tuinman waarschijnlijk nog wat zand over de tegels.


Delen