Zonwering

Als in de zomer de zon schijnt kunt u heerlijk naar buiten het terras op. Helaas is het wel zo dat als uw woning pal in de zon staat de temperatuur in huis behoorlijk kan oplopen. Dit kan tot gevolg hebben dat het zomers niet te doen is om in uw huis te vertoeven. Ook kan het zijn dat bij enorme hitte het veel te warm is om op het terras te zitten. Met een juiste zonwering - de juiste vindt u bij Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen - kunt u uw woning beschermen tegen de felle zon en ook uw terras schaduwrijk maken, zodat het goed uit te houden is in zowel uw huis als op uw terras. Er bestaan diverse soorten zonwering:

Screens

Screens zijn erg praktisch omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Het is een zonwerende doek die strak langs het raam loopt en omhoog getrokken kan worden zodat er niets meer van te zien is, of naar beneden kan, zodat de ruit beschermd is tegen zonnestralen. Ook is het mogelijk screens half open te hebben, voor het geval de zon maar gedeeltelijk op uw ruiten schijnt. Tevens zijn screens privacybestendig. Wanneer de screens volledig zijn uitgerold, kan niemand naar binnen kijken, maar van binnen is het wel mogelijk naar buiten te kijken. Screens zijn handmatig te bedienen, maar er zijn ook elektrische versies.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is ideaal om uw terras én woning tegen de zon te beschermen. Twee armen aan de zijkant kunnen naar beneden uitgeklapt worden, waarna het doek schuin naar beneden valt. Het doek verduistert de ruiten en de ruimte onder het doek en zorgt ervoor dat u heerlijk schaduwrijk kunt zitten. Het doek van een uitvalscherm is te verkrijgen in diverse kleuren en motieven en is zowel handmatig of elektrisch te bedienen. Ook de afmetingen kunt u zelf bepalen. Voor een enkel raam, of voor een hele pui. 

Shutters

Shutters zijn niet alleen handig als zonwering, ze geven ook een uitermate luxe uitstraling aan de woning. Shutters zijn houten kozijnen die voor de ramen geplaatst worden, met daarin beweegbare lamellen die open en dicht kunnen. Hiermee kunt u zelf uw lichtinval bepalen. Er zijn shutters voor binnen als voor buiten en shutters kunnen geschilderd worden in de kleur die u wenst.

Markiezen

Markiezen geven uw woning een heel markante uitstraling. Het is een klassiek ogende zonwering met een bolle en ronde vorm. Het voordeel van markiezen is dat de zijkanten ook bedekt zijn met doek, zodat de zon geen enkele mogelijkheid krijgt om binnen te komen. Ook markiezen zijn in diverse kleuren en motieven te verkrijgen. 

Er zijn nog veel meer soorten zonwering. Zonwering tegenwoordig heeft niet alleen de functie meer om zon tegen te houden, maar ook om de woning een bepaalde uitstraling te geven. U slaat dus twee vliegen in één klap: uw beschermd uw woning tegen felle zon en geeft uw woning een nieuw uiterlijk.


Delen